Ani nepamatujeme, kdy jsme naposledy byli na zimním táboření. A proč? No protože nikdy nebyl sníh, tak jsme se rozhodli, že bychom tento rok vyrazili za sněhem klidně až na Slovensko. No představte si tu nádheru se vzbudit do zasněženého rána, uvařit si čajík a užívat si ty pohledy 😇. No paráda!
Výprava je dobrovolná (není bodovaná), účast prosím potvrďte Adamovi (viz. příspěvek) a pokud si tím nejste jistí, tak mu zavolejte taky a proberte to s ním. 🙂 Těšíme se.

Zimní VHT do Nízkých Tater

KDY:                   17.02. v 6:00 od klubovny auty

KAM:                  Nízké Tatry

NÁVRAT:           18.02. cca 18h (upřesníme předem)

CENA:                 550Kč (Palivo, půjčovné)

INFORMACE:

Zimní táboření – výprava pro každého zkušeného a odvážného lesana a lesanku!

Tato výprava je dobrovolná a má svá specifika. To hlavní je, že je fyzicky náročnější než běžná výprava a spí se na sněhu, je tedy spíše pro ty zkušenější a tvrdší lesany.

Budeme se pohybovat ve výšce od 1000 do 2000 m.n.m. převážně na hřebenu Nízkých Tater, teplota má být v noci kolem -1 °C a přes den kolem 5 °C. To znamená, že můžeme očekávat všechno: zimu i teplo, sníh i déšť, led i břečku, vítr i bezvětří. A budeme spát ve stanech na sněhovém podkladu. No nezní to dobrodružně? Ale nebojte, vše jsem dobře naplánoval 😊.

Na cestu: je potřeba mít sněhové návleky, a hlavně pevnou kotníkovou obuv a teplé ponožky. Bundu a kalhoty, které chrání proti větru, případně dešti. Na těle termo-prádlo, ideální je merino (vlna), hřeje i vlhká.

Na noc do sáčku zabalit suché teplé prádlo (např. teplákovka), ponožky, čepici, rukavice, šátek (tunel). Bederní pás je výhodou. Dále dobrá karimatka (nebo 2 klasické) a zimní spacák.

Většina z nás, ale tuto kompletní výbavu nemá, nezbývá než se přiobléct 😊.

K jídlu: 2l tekutin (voda nebo teplý čaj kdo unesete), jídlo na sobotu i neděli, instantní večeři na zalití horkou vodou (ideálně bez vaření), lžíci. Ešus není potřeba, pokud budete mít instantní jídlo, které má svůj obal, ze kterého se konzumuje (např: Bistro od Vitany, Travellunch, Adventure menu).

Dále: Čelovou svítilnu s dobrými bateriemi, kartáček a pastu, dobrá vychytávka jsou hřejivé pytlíčky, které hřejí na chemickém principu. Jelení lůj pro trpící, kapesníky pro smrkající, pár náplastí na puchýře pro novoobuté. Nechat místo na kus stanu nebo oddílový vařič.

Zvlášť zabalené plavky a ručník (necháme v autě)! Neboť v neděli si vyhřejeme kosti v přírodním termálním jezírku!

Prosím, nabalte dětem také nějaká eura (stačí 20€, pokud máte), pravděpodobně nebudou potřeba, ale člověk nikdy neví 🙂 .

Karimatku i nějaký spacák (ne vyloženě zimní) se můžeme pokusit sehnat k zapůjčení.

S dotazy se na mne neváhejte obrátit.

Adam

Tel: 723789116

Dejte o tomto článku vědět ostatním   →   Sdílet na Facebooku

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejbližší akce

  • Jarní sedmička 17. 5. 2024 - 19. 5. 2024   Údolí motýlů - Heřmanice
    Více podrobností
  • Letní stanový tábor 2024 29. 6. 2024 - 13. 7. 2024   Raduň

    Přihláška: 

    Více podrobností